Bacon Chicken Sticks av Bbq Pit Boys

https://youtu.be/Bc01MskrLgw

Ingredienser
  • kycklingbröstfiléer
  • bacon
Marinaden
  • 2½ dl olja, vegetabilisk
  • 2 st citroner, pressade
  • 1 kruka koriander, färsk
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 tsk chili, malen
  • 1-2 tsk spiskummin
  • ½-1 tsk cayenne, malen
  • 1 msk chilisås av Louisianatyp
Instruktioner
  1. Börja med att förbereda grillen för medelvärme och arrangera värmen för 50/50-metoden.
Marinaden
  1. Hälla oljan i en skål och pressa citronjuicen över oljan.
  2. Hacka upp och tillsätt färsk koriander.
  3. Krydda på med vitlökspulver, chili, spiskummin och cayenne.
  4. Häll på pepparsåsen och rör om.
Kycklingen
  1. Skär kycklingfiléerna på längden så du får 2-2½ cm breda remsor.
  2. Beroende på filéernas storlek så blir det 2-3 remsor per filé.
  3. Välj ut hur mycket du vill ska marineras och hur mycket som skall kryddas med rub.
  4. Spetta kycklingfilérna på längden, och lägg de spetten som skall marineras i en avlång bytta och häll på marinaden.
  5. Se till att alla spetten marineras väl.
  6. Låt spetten stå i minst en timme i kylskåpet.
  7. Spetten som skall kryddas med rub, kan även de göras i god tid inför grillningen.
  8. Linda samtliga spett med bacon innan grillningen.
  9. En skiva per spett är lagom.
Grillningen
  1. Väl på grillen skall de först grillas två gånger 10 minuter på indirekt värme
  2. Vänd efter första 10-minuterspasset.
  3. Därefter skall spetten få lite extra färg över direkt värme.
  4. Ungefär två minuter per sida, men var vaksam så de inte bränns vid.
Notering
I filmen pratar de om Lousiana Pepparsås. Tabasco är en sådan sås, men den de använder på filmen är mildare och mer såsig, så använder du Tabasco, minska då ned till en tesked.
.
Om du inte har en avlång bytta som Bbq Pit Boys har på filmen, då kan du marinera kycklingremsorna, och trä de på spett efterår. Det blir dock lite kladdigare.
.
De spetten som du vill krydda, behöver en kycklingrub som inte är för salt och som gärna är lite söt. Kolla våra recept på Rubs efter passande kycklingrubs.
Etiketter: